28. 3. 2011

Podvodná jednání s cílem okrást osobu staršího věku o peníze, či zlato

Dobrý den

Dovolte abychom Vás informovali o nových "trendech - záminkách" podvodných jednání s cílem okrást osobu staršího věku o peníze, či zlato. Zde jsou uvedeny hypertextové odkazy na články vyhotovené naším pracovištěm k případům na Královéhradecku:

Nový trik na seniory - http://www.policie.cz/clanek/a-746983.aspx
Falešný kominík řádí na Smiřicku - http://www.policie.cz/clanek/a-534103.aspx
Okradli dvě seniorky - http://www.policie.cz/clanek/okradli-dve-seniorky.aspx
Podvodnice okradly stařenku - http://www.policie.cz/clanek/a-696702.aspx
Podvodník kradl seniora - http://www.policie.cz/clanek/sprava-vychodoceskeho-kraje-zpravodajstvi-podvodnik-okradl-seniora.aspx

Dané články jsou také zobrazeny v příloze.

Jedná se především o výpůjčky pěnez na pokuty, žádost o zapsání vzkazu sousedce, nabídky různého zboží k prodeji, nebo donáška přeplatků či nabídky nových sociálních služeb.
Informujte prosím občany Vaší obce, resp. místní samosprávy o daných případech s radou, aby byli velmi opatrní při kontaktu s cizí osobou, ať již na ulici nebo doma. Policie ČR doporučuje rozhodně nevpouštět cizí osoby do svého obydlí. Další rady naleznete rovněž v příloze.


Dále Vám dáváme na vědomí, že policie opět eviduje případy vloupání do rodinných domů za pomoci navrtání francouzských oken.

Zloděj navrtává francouzská okna - http://www.policie.cz/clanek/a-927975.aspx

Na daných případech Policie ČR intenzivně pracuje.

Předejte prosím uvedené informace k široké veřejnosti.

Případné poznatky k možným pachatelům, ať podvodného jednání, či zlodějů v domech předávejte na Policii ČR pomocí bezplatné tlf. linky 158.

nprap. Jan Čížkovský

vrchní inspektor
 

Přílohy